2020-04-01 10:03:05• hírek • Fizetett tartalom

Szatmári építész magyarázza el a 3D-s lakástervezés előnyeit

Akarva-akaratlanul is olyan helyzetbe csöppentünk, amikor mindenkinek a szokottnál jóval több időt kell otthon töltenie. Ilyenkor a sorozatok egy-egy epizódja vagy kedvenc könyvünk egy-egy fejezete között arra is van időnk, hogy kitaláljuk, ha majd vége lesz ennek a nehéz helyzetnek, miként újítanánk fel például a fürdőnket. Ha terveinket azonban nem csak az álmodozás szintjén szeretnénk megőrizni, hanem azokat a későbbiekben szeretnénk valóra is váltani, akkor érdemes kihasználni a modern kor adta lehetőséget, a 3D-s tervezést, melyet a Lebadában ingyenesen kérhetünk. Ennek előnyeiről Veber Imola építésszel beszélgettünk.

El tudná magyarázni, mit is jelent valójában a 3D-s tervezés és melyek a legfontosabb előnyei?

Veber Imola: A 3D-s látványtervezés a belterek megtervezésének egyik leghatékonyabb módja. Egy projekt térbeli megjelenítése által már a tervezési fázisban megjeleníthető a legtöbb apró részlet is, így minimálisra csökkenthető a kivitelezéskor váratlanul felbukkanó meglepetések esélye. A legnagyobb előnye azonban kétségtelenül az, hogy egy nagy, átfogó képet kaphatunk, ami alapján könnyen kiválaszthatjuk a színeket, az anyagokat és a bútorokat is.


Miben különböznek az így megtervezett fürdők a Szatmárnémetiben található, úgynevezett klasszikus fürdőszobáktól? Városunkban miként használják ki a teret a tulajdonosok?

Veber Imola: A hatékony helykihasználás hiánya az egyik leggyakrabban felfedezett probléma. Egy hatékony helykihasználású fürdőszobának nem csak funkcionálisnak, de ergonomikusnak is kell lennie. A túl nagy bútorok például zsúfolttá teszik a teret, és sokkal kisebbnek mutatják azt, mint valójában. Hogy ezt elkerüljük, fontos, hogy már a tervezés folyamatában megfelelően, arányosan helyezzük el térben a tárgyakat.

 


Mennyi beleszólása van a terv készítésébe az ügyfélnek?

Az ügyféllel folytatott első megbeszélésen körvonalazódnak mindazok a kulcsfontosságú elemek, amelyek a terv alapjaként fognak szolgálni. A fő cél, hogy a tervező felmérje az ügyfél személyes preferenciáit és stílusát, a rendelkezésére álló anyagi keretet és az erre szánt időt. Természetesen a kliens a tervezés teljes szakaszában elmondhatja véleményét, hiszen csak így modellezhető le az ideális tér.

 


Ha elkészültek a tervek, mi a következő lépés?

A dizájnnal, az anyagokkal és a beépítendő szaniter eszközökkel kapcsolatos részletek pontosítása után a terveket átveszik a Lebada szakemberei, akik kiszámolják, pontosan mennyi anyagra van szükség, majd ezt követően adnak egy árajánlatot. A tervben szereplő anyagok mindenikét meg lehet ugyanis előnyös áron lehet náluk megvásárolni, így az ügyfélnek nem kell egyik üzletből a másikba rohangálnia, hogy minden szükséges dolgot beszerezzen.


Hány ilyen tervek készített már és milyen visszajelzéseket kapott az ügyfelektől?

Már számos ilyen belsőépítészeti tervet készítettem, melyek mindig elnyerték a kliensek tetszését. A tény, hogy értékelik a kreativitást és az eredetiséget, hogy visszatérnek és másoknak is ajánlanak, vagy hogy a fürdő után az egész lakást e módszerrel készíttetik el, nagy megelégedéssel tölt el, és megerősít abban, hogy professzionális csapat vagyunk.

 


Szeretné látni, miként is fog kinézni a rég várt átalakítás után a fürdőszoba vagy a konyha? Milyen alakú vagy színű fali- és padlócsempével mutatna a legjobban a főző- vagy fürdőhelyiség? Akkor térjen be a Lebada üzletébe és használja ki az ingyenes 3D-s látványterv-készítés adta lehetőséget. A 3D-s látványterv-készítés legfontosabb előnyei:

  • kiválaszthatja az ízlésének leginkább megfelelő fali- és padlócsempét
  • még azelőtt láthatja, hogyan fog kinézni a fürdőszoba vagy a konyha, hogy a mesterember nekiesne annak
  • a virtuális megjelenítésnek köszönhetően a legutolsó sarkakat is meg tudja tekinteni 3D-ben
  • a látványterveket akár a családnak is meg lehet mutatni, hogy együtt hozzák meg a végleges döntéseket
  • reális becslést lehet készíteni a munkadíjakra és a szükséges anyagmennyiségre vonatkozóan
  • kikérheti a dizájnerek tanácsát a választott színvilággal vagy témával kapcsolatban
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: